BassLink onderzeese kabel reparaties rekenen op 18 dagen van helder weer

BassLink is gebleken dat met het oog op reparaties aan de onderzeese kabel leveren van energie en groothandel high-speed telecommunicatiediensten naar Tasmanië te voltooien, zal het nodig hebben zes dagen van aaneengesloten helder weer voor elk van de drie gewrichten.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde

“Als het voegwerk werkzaamheden vinden plaats op het dek van het schip en zijn zeer gevoelig voor weersomstandigheden, zal elke verbinding een raam van relatief kalme zee voorwaarden en helder weer voor zes aaneengesloten dagen nodig om een ​​dergelijke werken veilig kan worden voltooid,” BassLink zei op vrijdag.

Slecht weer of ruwe zee staat kan de kabel beschadigen, resulteren in een mislukte voegwerk werken, of onnodig werk, gezondheid en veiligheidsrisico’s opleveren voor de reparatie bemanning. Het voegwerk werken zijn zeer complex, en zullen de drie lengtes van nieuwe kabels (dwz de hoogspanningskabel, de metallic return kabel en de glasvezelkabel) verbonden met de bestaande kabels en gebundeld, alvorens te worden gelegd op de zeebodem te zien.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

De BassLink Interconnector, ‘s werelds op één na langste onderzeese kabel, is vastgelegd sinds December, waardoor veel Tasmaniërs zonder energie en internet diensten.

Eind vorige maand, BassLink bleek dat het overtollige water schade in de kabel zou leiden tot reparaties niet wordt afgerond tot medio juni. Voorafgaand aan deze, BassLink had gezegd reparaties zouden worden uitgevoerd door eind mei.

De fout in de kabel werd ontdekt 90.5km van de Tasmaanse kust en verwijderd en afgedekt op Paaszondag, drie maanden na going down.

BassLink heeft nu gezegd dat reparatiewerkzaamheden verloopt voorspoedig na de kabel reparatie schip was geladen met extra middelen en specialisten, terug te keren naar de Bass Strait op dinsdag.

“Terwijl in Geelong, het team gelost meer dan 84 ton van beschadigde kabel, bereid zijn vaartuig naar de 90-tons kabelhaspel, geladen extra kabel en specialistische apparatuur te ontvangen, en veranderd in een aantal bemanningsleden,” zei BassLink CEO Malcolm Eccles.

Het team is momenteel met behulp van op afstand bediende onderwatervoertuigen een onderzoek van de zeebodem waar het wordt voorgesteld om de kabel bocht lag te voeren. We zullen dan beginnen werken op de eerste van drie verbindingen die moeten worden ingevuld als onderdeel van de reparatie. Elk gezamenlijk zullen vergen zes dagen van helder weer aan te vullen.

Na voltooiing van het verbindingsprofiel werkzaamheden zal de kabel worden gelegd in de sleuf en op de zeebodem, waarbij het natuurlijk zal zinken.

Voorafgaand aan de telecommunicatie-aanbieder TPG onderhandelen over extra bandbreedte via glasvezelkabel Telstra’s te maken voor het verlies van diensten via BassLink kabel, werd de Tasmaanse regering betrokken.

Tasmaanse minister van Informatie Technologie en Innovatie Michael Ferguson zei in maart van dat de deelstaatregering was “zeer teleurgesteld” dat TPG groep van internet service providers (ISP’s) nog steeds niet gemaakt bepalingen voor de storing, “drongen er bij hen om meer capaciteit te kopen van de resterende Telstra kabels “.

“Ons begrip is dat klanten van TPG, dat iiNet, Internode en Netspace merken omvat, zijn getroffen, terwijl klanten van andere non-Telstra ISP’s zijn bedoeld voor”, zegt Ferguson in een verklaring.

Ik heb gesproken met TPG senior management de zorgen van de Tasmaanse klanten naar voren te brengen. Ik heb de verzekering gekregen dat TPG zich bewust zijn van de problemen en zal blijven om hun gebruik van de ruime Telstra capaciteit uit te breiden.

Zoals ik enige tijd geleden gezegd, Telstra adviseerde was er voldoende capaciteit om te voorzien in alle Tasmaanse retail en wholesale klanten op de twee vezelbundels zij bezit en exploiteert over Bass Strait.

Ferguson voegde eraan toe dat hij ook had “herinnerd” Telstra Wholesale “van het belang van een constructieve ontvangst van verzoeken om meer capaciteit van TPG”.

Telstra zelf merkte op dat het de plicht is van telecombedrijven om verdere diensten voor hun klanten, ondanks outages, met Telstra aanbod capaciteit om dit mogelijk te maken.

“Ons netwerk tussen Tasmanië en het vasteland heeft een capaciteit beschikbaar voor onze retail en wholesale klanten, terwijl BassLink de onderzeese kabel wordt gerepareerd,” een Telstra woordvoerder vertelde de website.

Het is de verantwoordelijkheid van de individuele internet service providers om passende afspraken te maken voor evenementen zoals deze, zodat hun klanten blijven de diensten die zij verwachten te ontvangen.

Naar aanleiding van de BassLink knippen, hebben we gewerkt met geïmpacteerd ISP’s om extra capaciteit te bieden.

Ferguson had ook gezegd dat de Tasmaanse regering nam haar eigen diensten van de BassLink kabel begin maart ter voorbereiding van de kabel te snijden.

Naast de invloed van TPG Tasmaanse telecommunicatiediensten, de BassLink uitval vertraagde ook reparaties aan TPG eigen onderzeese kabel tussen Sydney en Guam, die een storing in het begin van februari ervaren.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow