Avast, Qualcomm tag team om apparaten te beschermen op de kernel-niveau

Europol

Apple lanceert iPhone 7:? Een brug apparaat voor het 10-jarig jubileum iPhone in 2017, Apple heeft tot doel Apple Watch aantrekkelijker te maken; iPhone 7 en iPhone 7 Plus: Nieuwe functies hoogtepunten; Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Avast en Qualcomm hebben hun krachten gebundeld om de kernel-beveiligingsoplossingen voor de volgende generatie van mobiele apparaten te ontwikkelen.

De antivirus-provider en de Amerikaanse chipproducent kondigde de nieuwe samenwerking op dinsdag.

Hoe toegang krijgen tot Wi-Fi anoniem uit mijl afstand, Apple OS X zero-day lek handen over root-toegang, zonder het systeem wachtwoorden; Getting fysieke: A $ 10 apparaat om RFID sneltoetsen klonen op de weg, Amazon dromen van alleen-drones luchtruim; Strike de bron: RIAA targets BitTorrent-protocol om piraat inhoud te blokkeren; Drie tips om aangesloten auto’s te beschermen tegen hackers

Onder de voorwaarden van de deal, zal de ontwikkeling van een kernel-level mobiele beveiligingssysteem Avast’s worden ingezet door middel van Snapdragon Smart Protection systeem van Qualcomm’s te herkennen en te blokkeren kwaadaardige bedreigingen van het kapen van een mobiel apparaat.

De Qualcomm Snapdragon Smart Protection systeem maakt gebruik van machine learning technologie om verzamelde gegevens op internet gebaseerde bedreigingen analyseren, waardoor het platform te herkennen en onderscheid te maken tussen schoon en kwaadaardige software applicaties – een voordeel in de huidige app-centric mobiele rijk.

Mobile-gebaseerde malware is verre van gemeengoed in vergelijking met de code op maat gemaakt voor pc’s, persoonlijke systemen en enterprise netwerken, maar dit is waarschijnlijk niet het geval blijven. Net als Mac-gebaseerde malware ontwikkeld, ondanks de nadruk op het breken van Microsoft Windows-besturingssystemen, smartphones en tablets die op te slaan en op te slaan waardevolle gegevens zijn ook lucratieve doelwitten geworden.

Avast zegt dat terwijl de consumenten zullen profiteren van een betere bescherming tegen bedreigingen, fabrikanten en mobiele operators zullen ook genieten van een verlaagd risico met betrekking tot datalekken en malware-infecties.

Top 5 security practices in om veilig online: Vanaf de deskundigen; Cybersecurity leest die behoren bij elke boekenplank; Must-have iOS, Android productiviteit apps; Safari-browser-extensies die u nooit wist dat je nodig

Vince Steckler, chief executive officer van Avast commentaar

Snapdragon Smart Protect is naar verwachting beschikbaar voor apparaten consument in 2016, samen met de lancering van de Snapdragon 820 processor.

Lees verder: Top picks

in foto’s

Veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters, veiligheid, veiligheid,, De kosten van ransomware aanvallen Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen: 1000000000 $ dit jaar, veiligheid, MedSec aangeklaagd wegens St. Jude pacemaker kwetsbaarheid rapport

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar

MedSec aangeklaagd wegens St. Jude pacemaker kwetsbaarheid rapport