Australische Penningmeester legt IBM op de aankondiging tot schadevergoeding

Australische penningmeester Scott Morrison heeft riep IBM, zeggen dat als zij verantwoordelijk voor het mislukken van de Census 2016 website wordt gevonden, zal de federale overheid de wereldwijde gigant voort te zetten.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde

“Je kunt verwachten dat de overheid zo grondig kijken naar dit om te begrijpen waar het ultieme systeem storing optrad en waar die verantwoordelijkheid lag, en als er zaken die betrekking hebben op de dienstverlener in dit geval zijn, dan kunt u ons verwachten dat we na te streven die aan de zoveelste graad, “Morrison vertelde ABC radio op vrijdagochtend.

Morrison zei dat er genoeg tijd voor IBM en de Australische Bureau voor de Statistiek (ABS) om het goed te krijgen, daarbij verwijzend naar de AU $ 10 miljoen contract Big Blue won in 2014, en het besluit van het ABS om de Census online te verplaatsen in 2011.

OAIC zegt gegevens veilig, noemt ABS pull-down van Census een ‘pro-privacy’ voorzorg; Census mislukking zeer grote thema vertrekt naar IBM en ABS: Turnbull, Census 2016 onder de ergste IT debacles in Australië: Labor; Telstra ontkent betrokkenheid bij Census spullen ; Australische regering pinnen Census instorting op geoblocking mislukking en overladen router, ABS wijt Census 2016 ter falen op DDoS-aanval; Shorten pleit voor post-Census beoordeling als OAIC tevreden blijft; ABS rustig daalt Census data security vordering; ABS vertelt Australische regering zal er geen Census datalekken in de toekomst; Census privacy risico’s zijn niet wat ze lijken; Australische online Census naamvelden beperkt tot afdrukbare tekens ASCII; Senator Xenophon weigert te voltooien Census

“De middelen zijn er. De mogelijkheid evaluaties en beoordelingen werden uitgevoerd, werden de garanties verstrekt, en de gebeurtenissen van 48 uur geleden of daaromtrent heeft plaatsgevonden.”

De website Census verscheen op donderdagavond, en de penningmeester zei dat meer dan 400.000 huishoudens de enquête sinds die tijd hebben afgerond.

Van haar kant, heeft IBM niets aan de media, met uitzondering van een verklaring snel weer vrijgelaten na de Census terug gezegd.

We echt betreuren de overlast die zich heeft voorgedaan, “een woordvoerder van het bedrijf gezegd.” We willen het ABS, de Australische Signals directie en Alastair MacGibbon voor hun niet aflatende steun bedanken. IBM’s voorrang op de laatste twee dagen was om te werken met het ABS om de Census plaats te herstellen.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

We zijn toegewijd aan onze rol in de levering van dit project. Doorgaan met de privacy en veiligheid van persoonlijke gegevens te waarborgen is van het grootste belang.

“Het directoraat Australische Signals heeft bevestigd dat er geen gegevens werden gecompromitteerd. Onze cyberveiligheid experts werken samen met de nationale inlichtingendiensten aan de voortdurende integriteit van de site te garanderen.”

Op donderdagmiddag, Australische Privacy Commissioner Timothy Pilgrim zei dat hij tevreden dat er geen persoonlijke informatie van de Census systemen werd exfiltrated tijdens shmozzle dinsdagavond was.

“De beslissing van de ABS is het afsluiten van de website – op elk vooruitzicht dat de DoS-aanval kan onder of op andere wijze een data-inbreuk faciliteren te vermijden – was in de gegeven omstandigheden, een pro-privacy voorzorg”, zei Pelgrim.

Met speciaal adviseur van de minister-president op de Cyber ​​Security MacGibbon ingesteld op een beoordeling in wat er gebeurd is op dinsdag uitvoeren, Pilgrim zei dat zijn kantoor zou werken met MacGibbon als onderdeel van de bredere beoordeling.

In een interview met het ABC, MacGibbon weigerde een absolute garantie van de veiligheid van de Census site.

Er zijn geen absolute in cyberveiligheid; iedereen die geeft je absolutes niet volledig begrijpen van de cyberveiligheid spel, “zei hij.” Alles is denkbaar, eventueel kunnen worden gedaan, zal worden gedaan om het te beschermen.

Een dergelijke absolute garantie is gegeven door de ABS aan de minister van Small Business Michael McCormack vorige week.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

MEER OVER CENSUS 2016