Coin: Opstap of de volgende golf van mobiele handel?

SAN FRANCISCO — Iedereen met de tijd te besteden aan het lezen van nieuws deze Thanksgiving weekend zal onvermijdelijk struikelen over tal van statistieken over hoe vele miljoenen enthousiast-bevers zullen neerdalen brick-and-mortar winkels landelijk in de komende paar dagen.

Ongeacht of de opkomst eindigt als naar beneden uit voorgaande jaren, iedereen, van moeder-en-pop winkels, tot grote doos retailers, zal het aanboren van de nieuwste e-commerce trends en tools waarmee ze beter geschikt voor in de hoop van het uitpersen extra geld op hetzelfde moment.

Maar hoe zit het gereedschap dat consumenten kon kon oppikken op hun eigen om de winkelervaring overal het hele jaar door te vereenvoudigen? Zeker, voor de hand liggende onmiddellijke antwoorden zou zijn smartphone en tablet apps, die onvermijdelijk in de, nieuw patroon bekend als “showrooming.

Maar we weten allemaal over die.

Is de ‘Maker Movement’ de volgende industriële revolutie;? Twitter inkten e-commerce deal met American Express, Amazon lussen in derde verkopers met vakantie promo’s; eBay uitbreiding van dezelfde dag levering kaart om 25 steden met Shutl kopen, in de toekomst, ‘slimme’ winkelschappen dat je impulsen voelen; Studie: ‘showrooming’ mainstream voorafgaand aan de feestdagen

Integendeel, er is een nieuwe methode, zelfs niet op de markt nog niet, al grijpen de aandacht van de tech-savvy: Coin, een credit card-sized apparaat pochte om te kunnen zitten in plaats van maximaal acht krediet- en debetkaarten.

Een alles-in-één apparaat voor krediet- en debetkaarten klinkt zowel verouderde en te mooi om waar te zijn allemaal op hetzelfde moment.

Als je hand over een plastic kaart op dit moment, ben je nooit echt zeker of er fraude aan de hand, ‘stelde Coin’s CEO.

Met betrekking tot de voormalige sentiment, kan het verschijnen als een stap achteruit voor mobile commerce gezien hoeveel buzz en inspanning er zelf is rond draaien smartphones in mobiele portemonnee via apps van Isis en Google (onder vele anderen) niet te vergeten voortgezet (weliswaar whittling) praten over NFC-technologie.

In termen van hardware, misschien wel Plein heeft het meeste succes gehad (of in ieder geval de aandacht), maar er is concurrentie op het mobiele apparaat attachment / companion app ruimte van PayPal en Intuit ook.

Deze discussie is gegaan op voor een paar jaar nu, en niet een enkele oplossing heeft bewezen de weggelopen hit. Zo, de deur is nog steeds wijd open voor meer mobiele betalingsmogelijkheden worden gepresenteerd.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Een eenvoudige ruimte spaarder als munt zou de rekening te passen – althans voor een tijd.

Natuurlijk met alles technologie, zijn er tal van vragen – met name met betrekking tot de veiligheid – die moeten eerst worden beantwoord.

Zittend bij Coin San Francisco kantoor en de ontwikkeling van de ruimte op dinsdag, oprichter en CEO Kanishk Parashar gerustgesteld dat de veiligheid is de “hoogste prioriteit”, terwijl ook het quipping hij wist niet dat hij zou worden overspoeld met zoveel specifieke vragen binnen de eerste paar dagen van openbare onthulling van een prototype.

Een software-ingenieur van beroep, Parashar werkte eerder voor eBay alvorens naar de PayPal-unit. Hij bracht ook veel tijd werken voor startups, dat is waar Coin werd geboren.

In antwoord op iedereen die wil beweren dat het hebben van een smartphone maakt het er niet eenvoudiger te dragen, Parashar lijkt niet weerhouden, met het argument: “Je die dingen dragen altijd in overleg als gebruiker van deze dag.”

Wat kan worden beschouwd als de voorloper van Coin was SmartMarket, een nu-gevouwen startup die een mobiele betalingen oplossing ontwikkeld op basis van geo-fencing. Het concept was dat handelaren uitgerust met iPad tablets klanten op basis van hun foto’s kunnen identificeren en dan gewoon een klant in rekening brengen door te tikken op zijn of haar foto. Klanten zouden dan ontvangt u een push-bericht waarschuwen toen zij moesten betalen.

“Dat was het futuristische waar-de-wereld-was-going ervaring voor smartphones,” Parashar opgeroepen.

Helaas, een kip-en-ei-type scenario ontstaan. Parashar klaagde dat ondanks het feit dat “tienduizenden” mensen de app gedownload had, was bijna niemand gebruik van het platform.

“Een handelaar zag nooit gebruik maken van een consument, dus ze waren niet bereid aan te nemen. De consumenten niet de handelaren met behulp van het te zien, zodat ze waren niet bereid om over te schakelen “, aldus Parashar.

Uit deze ontstaan ​​Coin, die werd opgericht in juni 2012. Na een eerste zes maanden besteed aan prototyping, Parashar schetste het afgelopen jaar is besteed aan de bouw van het product, team en investeringen, alsmede het verkrijgen van de eerste tractie. Na het ontgroeien huis Parashar’s en twee opeenvolgende kantoorruimtes, Coin’s team bestaat nu uit zeven full-time medewerkers van hetzelfde kantoor complex dat Dropbox huizen.

Maar de echte brandstof factor lijkt een nieuwe strategie te zijn geweest: In plaats van te proberen iedereen in een keer te voldoen, zich richten op de klant en alles valt op zijn plaats.

“Er is een uitspraak die ik zeg altijd: ‘Als je een product de consument liefde, iedereen wint, bouwen’ ‘geponeerd Parashar, uit te leggen bij hem opgekomen om gewoon te bouwen voor de consument, zodat ze niet hoeven te gewoonten te veranderen om een ​​nieuwe vorm te accepteren van betaling.

Hij stelde dat er geen leercurve vereist van de kant van handelaren is dat munten kunnen worden gehaald net als een creditcard en zal ook bereid voor ATM machines.

Maar misschien is dat het gebruiksgemak dat veel critici en zelfs naysayers heeft al in het geweer over de veiligheid.

Parashar benadrukte dat Coin is ontworpen om één belangrijkste ding te doen voor de handelaar: Verzeker handelaren dat de kaart wordt overhandigd is 100 procent authentiek en dat de consument die meer dan Coin eigenlijk eigenaar is van de financiële gegevens.

Als je hand over een plastic kaart op dit moment, ben je nooit echt zeker of er fraude aan de hand, “Parashar voorgesteld. Aan de andere kant, vervolgde hij, de consument “absoluut geen informatie” wanneer hun pinpassen en creditcards in eerste instantie worden gestolen.

Parashar herhaalde, “Coin is gericht op de consument Wij proberen om een ​​win-win scenario voor alle spelers te maken:.. Handelaars, kaartuitgevers – het probleem op te lossen helemaal door”

Coin ‘verlicht dat probleem, “Parashar pochte, een opsomming uit een aantal veiligheidsmaatregelen ofwel reeds geconfigureerd of op de agenda voor de munt wordt vrijgegeven aan de initiële verzoeken in medio 2014.

Om te beginnen, Parashar beloofde gebruikers kunnen alleen maar hun eigen kaarten en er is geen ruimte voor “dubbele gegevens.” Bovendien, Coin zal niet opslaan van wachtwoorden en alle gegevens worden volledig versleuteld.

Er zijn ook nog steeds hints van dat geo-fencing stichting is dat Coin moet worden vastgebonden aan smartphone van de klant. Als de twee gescheiden, dan munten worden vergrendeld gebruik. In het geval dat de batterij van de smartphone sterft, Parashar verduidelijkt dat er een knop op het apparaat dat een morsecode-stijl wachtwoord zal accepteren, maar hij merkte op dat de details worden nog uitgewerkt.

In antwoord op iedereen die wil beweren dat het hebben van een smartphone maakt het er niet eenvoudiger te dragen, Parashar lijkt niet weerhouden, met het argument: “Je die dingen dragen altijd in overleg als gebruiker van deze dag.”

Parashar ook beweerd dat Coin, zullen gebruikers te beschermen tegen skimmers, eenvoudige machines die online kunnen worden gekocht voor slechts een paar honderd dollar en vervolgens gebruikt om credit card nummers voor frauduleuze doeleinden illegaal verkrijgen tegen schijnbaar willekeurige. Hoewel het geen criminelen zal weerhouden vegen de kaarten, zal Coin de schmiert nemen, waarschuwen eigenaars onmiddellijk wanneer fraude wordt vermoed.

Hij voegde eraan toe dat wanneer deze functies zijn klaar, zal Coin de optie veiliger betalingen voor zowel consumenten en handelaren zijn, verder touting dat het zal “brengen wat EMV doet aan de Verenigde Staten zonder een enorme behoefte aan aanpassingen aan de infrastructuur.”

Zoals voor de mobiele commerce markt at-large, Parashar erkende hij niet alle van de strategieën van de grote handel en hardware spelers weten, toegeven dat uiteindelijk de consument moet betalen met apparaten meer dan plastic, grotendeels in deel te wijten aan waar de draagbare tech ruimte gaat.

Voor nu, Parashar gelokaliseerd dat Coin wordt gericht naar “early adopters” en de “front-end van de technologie wereld.” Hij bepaalde ook dat Coin alleen is gericht op de Amerikaanse markt voor de nabije toekomst, hintte dat 200 miljoen kaarthouders is genoeg beginnen.

Parashar herhaalde, “Coin is gericht op de consument Wij proberen om een ​​win-win scenario voor alle spelers te maken:.. Handelaars, kaartuitgevers – het probleem op te lossen helemaal door”

Coin is op weg om zijn eerste model release door in de zomer van 2014. Het toestel zal de detailhandel voor $ 100, maar die tech-savvy ‘early adopters kunnen reserveren een voor de helft van de prijs als ze in de komende twee weken gelden.

Voor een kijkje op hoe Coin werkt, bekijk dan de promo video hieronder

Headshot via Coin

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test