Chinese schrijvers winnen inbreukprocedure tegen Apple

De Beijing Tweede Intermediate People’s Court heeft Apple aansprakelijk is van inbreuk op auteursrechten in acht Chinese schrijvers, het uitreiken van hen 412.000 yuan (US $ 68.000) in de verliezen gevonden.

Apple werd ook veroordeeld tot 18.000 yuan te compenseren op “redelijke kosten van een rechtszaak kosten”, aldus de uitspraak van de rechtbank donderdagochtend bekend gemaakt. Ondanks de overwinning, de toegekende vergoeding van US $ 68.000 was een verre schreeuw van de 11,9 miljoen yuan (US $ 1,9 miljoen euro), de auteurs van de schending van het auteursrecht had geëist, toen ze voor het eerst pak in januari ingediend.

Advocaat voor de alliantie van de schrijver, Wang Guohua, vertelde Sina News de uitspraak bleek dat de Chinese hof had inbreuk Apple’s waarin de aansprakelijkheid voor de derde-partijen uitgesloten bevestigd, maar zei dat het bedrag van de vergoeding was relatief laag.

Apple’s advocaat weigerde commentaar te geven op de zaak.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

In juli 2011, meer dan 20 Chinese gerenommeerde schrijvers vonden dat hun e-boeken over Apple’s App Store verkocht zonder vergunning. De groep vroeg de Amerikaanse onderneming om deze illegaal gekopieerde boeken te verwijderen, maar Apple weigerde om actie te ondernemen, zeggen de schrijvers niet aan te bieden; voldoende materiaal over de inbreuk.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken