China belooft sneller, goedkoper webtoegang

China heeft gezworen het zal sneller en goedkoper internet toegang tot meer mensen te brengen, in het licht van de grieven die een bijna-monopolie gecontroleerd door de staat gesteunde bedrijven dienstverlening heeft gekwetst.

AFP meldde maandag dat het Chinese ministerie van Industrie en Informatie Technologie (MIIT) toegezegd om de snelheid en lagere prijzen te verhogen als het internet een rol in de economische ontwikkeling gespeeld.

Onder verwijzing naar een regering denktank, het nieuws draad nota genomen van de vergoedingen die door Internet service providers in China zijn tot drie of vier keer hoger dan landen zoals de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Japan. Toch is de gemiddelde breedbandsnelheid is minder dan een tiende van die landen.

China is van plan om Web toegang tot de achterblijvende westelijke provincies, landelijke gebieden, en armoede geteisterde regio’s te brengen, aldus het rapport. Het zette ook het doel van het toevoegen van 20 miljoen huishoudens gebruik van vaste-lijn Internet toegang tot de bestaande 156 miljoen landelijk.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Volgens de staatsmedia, kortingen tot 30 procent op de internetsite van de kosten voor de volkshuisvesting huurders in Shanghai in werking trad afgelopen zondag, AFP gemeld.

Dit komt na een regering sonde in november vorig jaar aan staatsbedrijf telco reuzen, China Telecom en China Unicom, op verdenking van het monopolie schendingen in verband met hun breedband internet services te onderzoeken.

Eventuele boetes of straffen moeten nog publiekelijk worden aangekondigd, AFP echter opgemerkt beide bedrijven hebben gezegd dat ze zullen lagere prijzen na de sonde, met China Telecom zegt dat het de prijzen slash met 35 procent ten opzichte van vijf jaar.

China heeft een half miljard internetgebruikers, het hoogste bevolking wereldwijd.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september