CES 2012: Intel onthult smartphone strategie, Motorola partnership

LAS VEGAS – De Ultrabook heeft overgenomen CES 2012, maar CEO Paul Otellini verrast keynote publiek gangers op dinsdagmiddag door te beginnen het bevorderen van een sterke nieuwe focus van Intel ‘s op smartphones.

Clear Channel biedt iHeartRadioMuziek ontwikkelaar programma Google maakt verschijning op de CES 2012 via Maps; CES 2012: Qualcomm uitvoering van augmented reality op onderwijs gadgets; CES 2012: New Seagate schijven ondersteunen Thunderbolt, Verizon’s 4G-netwerk; CES 2012: Wie zal uw toekomstige televisie aansluiten? Met Smart TV, LG er niet in slaagt om te breken van verpakking

: CES 2012: de website nieuws en product-dekking | CES 2012: deze website nieuws en product-dekking

Otellini bevestigde alleen dat “het beste van Intel computing komt smartphones.”

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Een andere verrassing was de plotselinge aankondiging van de nieuwe multi-jarige samenwerking Intel’s met Motorola aan Intel’s architectuur te integreren op toestellen van Motorola. Dat kwam zeker over als nieuwsgierig gezien de timing van de opmerkingen van Motorola Mobility CEO Sanjay Jha’s pleiten voor minder Android-telefoons op de markt.

Echter, werden alle andere details over de ontluikende relatie geheim gehouden.

Om te begrijpen waarom Intel is eindelijk serieus over smartphones, Otellini begon met de belangstelling voor smartphones op een groter geheel te baseren: “. De personal computer naar personal computing” dat de consument zijn gegaan van zijn meer bezig met

Hij schetste ook vier factoren (boeiende, consistente, bewust en veilig) waarop Intel is het herkennen van en reageren op deze verschuiving.

Otellini geadverteerd dat Intel bouwt nieuwe producten rond deze vier attributen om te brengen “voller rijkere ervaringen voor consumenten over de hele wereld,” en dat Intel bouwt deze ervaringen op de Wet van Moore over de exponentiële verandering van de chip transistors op verandering.

Toch Otellini maakte nog steeds het geval dat de apparaten zelf zijn minder relevant als consumenten (Natuurlijk, uiteraard moeten de apparaten belangrijk voor Intel als het aanpakken van de verantwoordelijkheid van het bouwen van hun architecturen.)

Toch zijn telefoons echt ontwikkeld op dezelfde manier. Vroeger was het tot de laatste 10 jaar dat de telefoon enige doel was om te bellen. Nu, Otellini opgemerkt dat slechts 10 procent van de mobiele activiteit apparaat zijn telefoontjes, terwijl al het andere is surfen op het web en “het spelen van Angry Birds.” (Je kunt niet ontsnappen een persconferentie op de CES die niet de naam laat vallen dit spel niet meer.)

De telefoon doel en functionaliteit zijn veranderd zoals Otellini beschreven dat het in de menselijke natuur “om te innoveren,” en het is “dat soort van geest die een man op de maan.

Om dit verder te trommelen in, Otellini merkte op dat vandaag de dag uw smartphone heeft meer rekenkracht dan al van de NASA in 1969.

Maar Otellini legde uit dat “wanneer Intel denkt over mobiele telefoons,” het is echt na te denken over “een ander computerplatform.

Sommige mensen beweren dat het hoog tijd als Intel de boot in dit rijk heeft gemist – zelfs als Intel’s telefonie-oplossingen in meer dan 400 miljoen apparaten wereldwijd hebben verscheept.

Maar voordat je wachten om je Android-telefoon (ja, dit is waar Intel zal toeleggen) te upgraden, moet u kalmeren als Intel beginnen in China, ‘s werelds grootste smartphone-markt.

Lenovo senior vice-president Liu Jun introduceerde de Lenovo K800 smartphone, ‘s werelds eerste smartphone op basis van Intel-architectuur, die nogal een luid applaus van de keynote publiek te trekken.

Het lopen op een niet nader gespecificeerde Intel Atom processor, zal de K800 draaien op Intel’s nieuwe Reference Design, die wordt aangeprezen meer energie-efficiënt te zijn, en het zal beveiligingsfuncties te nemen met dank aan Intel-verworven McAfee.

Andere bijzonderheid specs van de 10 mm-dunne handheld onder andere een 8-megapixel camera, NFC-technologie voor mobiele betalingen, en acht uur 3G gesprekstijd.

De K800 is sleuven voor de scheepvaart in China te beginnen in het tweede kwartaal van 2012.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt