online retail sales Australië traag om AU $ 16.6b jaar op jaar

De nieuwste online retail sales index van de National Australia Bank (NAB) toonde dat terwijl online retail sales Australië bereikte AU $ 16600000000 in het jaar tot januari 2015, een stijging van 9 procent op jaarbasis, het was een daling op jaar-op-jaar in december resultaat van 11,9 procent.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde

NAB de belangrijkste econoom Alan Oster zei dat de groei van de online verkoop vanaf 2014, terwijl nog steeds sterk in vergelijking met traditionele bakstenen-and-mortar winkels, was niet zo hoog als in de afgelopen jaren.

“Vergelijkbare jaar groei in de traditionele bakstenen-and-mortar detailhandel (tot 4,7 procent) werd nog overtroffen door de verbetering van de online retail. Dat gezegd hebbende, de laatste keer de groei is meer ingetogen dan de 20 tot 30 procent jaar-op-jaar groei geweest opgenomen in eerdere jaren, “zei hij.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Naarmate de sector volwassen wordt, worden de gegevens onthullend enkele veranderende dynamiek. Bijvoorbeeld, in de afgelopen jaren, november was typisch een sterkere maand, maar in 2014, online aankopen werden later gemaakt. Voor een deel kan dit erop wijzen hoe online verkoopt evolueren om tegemoet te komen aan de voorkeuren van consumenten.

De index bleek dat de binnenlandse verkoop bijgedragen tot 74,8 procent van de totale online verkopen in januari. Maar dit daalde van 76 procent opgenomen in december. Als gevolg daarvan, de groei van de binnenlandse online-omzet over de drie maanden slechts groeide met 0,2 procent.

Een meerderheid van de binnenlandse online bestedingen in de periode kwam van afdeling en diverse winkels, die 33 procent van de totale online bestedingen opgemaakt. Dit werd gevolgd door huishoudelijke artikelen en apparaten, waarbij een 17 procent aandeel besteden opgemaakt, en kruidenierswaren en drank, op 15 procent.

NAB hoofd van consumentensectoren Australië Peter King zei het warenhuis overheersing is een afspiegeling is van de investering die zij als onderdeel van hun toewijding aan het leveren omni-channel retail aanbod aan de consument hebben gemaakt.

Bijvoorbeeld, David Jones meldde vorig jaar dat de click-and-collect aanbod versterkt de online omzet met 150 procent. Ondertussen, op maandag, Myer aangekondigd dat haar chief information officer is de nieuw benoemde chief executive, die zal zich richten op het leveren van het bedrijf transformatie project.

Daarentegen is de groei van de internationale omzet versneld in de afgelopen drie maanden, groeit 0,9 procent in januari.

Ondanks dit, de index zei dat volgens het desbetreffende jaar-op-jaar groei, de binnenlandse online verkoop blijven internationale verkoop overtreffen op 9,5 procent vergeleken met 7,4 procent, respectievelijk.

NAB zei dat de toename van het aandeel van de binnenlandse online retailing viel samen met een depreciatie van de Australische dollar.

“Toen de Australische dollar afschrijft (het maken van overzeese producten relatief duur), het aandeel van de internationale uitgaven de neiging om dienovereenkomstig te vallen. Dit kan ook worden toegeschreven aan on-kosten zoals port, waarvan de kosten stijgt in AUD termen voor internationale retailers, terwijl de binnenlandse retailer waarde kan ongewijzigd zijn, zoals verzendkosten is al in AUD, “aldus het rapport.

NAB vond ook dat de online bestedingen nog steeds gedomineerd door die tussen 35 en 44 jaar, die bestaat uit 24,3 procent van de online uitgaven.

In stand-by-stand termen, de index bleek dat de online verkoop groeide het snelst in Victoria, op 0,8 procent, terwijl de online retail in West-Australië, de Australian Capital Territory, en Tasmanië gecontracteerd.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard