Kan SAP CRM te breken uit de doos SoSaaS?

Iedereen lijkt te verwachten dat SAP gehoste CRM-aankondiging, als gevolg van donderdag, zal gewoon een ho-hum reprise van de zelfde oude Software as a Service (SoSaaS) concept dat is al geprobeerd en mislukt voor zoveel andere leveranciers zijn. Zeker, dat was mijn verwachting zes maanden geleden. Maar ik zou veel liever als SAP waren om iets echt spannend uit de hoge hoed te trekken, misschien op basis van een aantal van haar opkomende technologieën, zoals de service-enablement van zijn kernapplicaties suite of de Mendocino interface voor Microsoft’s Office-suite – of zelfs de aankondiging van de overname van RightNow Technologies, als ik terug voorgesteld in oktober.

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf

SAP zo veel nodig om iets te dramatisch doen op donderdag. SAP-executives van CEO Henning Kagermann (hierboven afgebeeld) Ik zou graag deze verwachtingen verkeerd om technologie chief Shai Agassi te bewijzen haar hosted CRM-aankondiging hebben getrokken als iets heel anders dan wat er momenteel in de aanbieding in de on-demand markt. Dat is eerlijk genoeg, maar ik zal wanhopen als blijkt dat SAP’s idee van verschillend is om uit te komen met slechts een muffe oude SoSaaS spelen.

Al haar toekomstige on-demand concurrenten hebben opgehoopt scheepsladingen van spot te ontketenen in reactie op een voorspelbare debuut van SAP. de website blogger David Berlind vraagt ​​zich af waarom hij nog niet heeft gehoord, geen “borst thumping retoriek” van Salesforce.com CEO Marc Benioff. Ik weet zeker dat de e-mail is opgesteld – het is gewoon te wachten op de details van de aankondiging voordat het uitgaat.

Helaas voor SAP, de voortekenen zijn niet goed. Al het bewijs lijkt te zijn dat, de gehoste versie zal zo dicht mogelijk bij de bestaande on-premise CRM-pakket, met de nadruk op hoe goed het integreert in bestaande installatie van een klant van de kern SAP suite. Ik kan zien waarom dat zou kunnen beroep doen op de IT-beheer op een bestaande SAP-klant, maar het is onwaarschijnlijk om vooruitgang onder typische kopers on-demand te maken.

Bijvoorbeeld, de meeste on-demand CRM-implementaties zijn up and running binnen 30 dagen. Volgens een recent rapport searchSAP.com van een SAP CRM-implementatie, zoals een snelle tijdschaal is onwaarschijnlijk als de gehoste versie is zoiets als de on-premise stablemate. Hier is een voorbeeld van de eventuele belemmeringen en de overhead kosten van Varian Medical Systems, dat een 8-maanden uitrol van SAP CRM in december 2005 voltooid, zestien maanden na de eerste bekijken van een demo van de applicatie

Het projectteam … moest een aantal hindernissen te overwinnen om het te krijgen op zijn plaats … MySAP CRM is een complex systeem … De Varian team worstelde in de beginfase van hun project … Varian gebruikte vier gebruikers in de pilot-implementatie en de groep was in staat om alle bugs systeem binnen een maand op te lossen …

Varian koos belangrijke interne medewerkers van de IT-afdeling om full-time te werken aan het project, met inbegrip van drie business medewerkers en twee consultants …

In aanvulling op het IT-team, Varian’s business team benoemd tot projectmanager en een voormalige helpdesk medewerker en verzending agent die fulltime werden gewijd aan het project. Deze groep geëvalueerd out-of-the-box functionaliteit, lacunes, kwam met gedetailleerde specificaties en voltooide testen. Zij ook gecommuniceerd met de rest van de gebruikers en zijn verantwoordelijk voor het creëren leermiddelen en uitvoeren van de training voor eindgebruikers.

Tegen de tijd dat elke vakkundige gebruikers van on-demand CRM krijgt aan het eind van de vorige paragraaf, zullen ze waarschijnlijk worden rollen in de gangpaden met vrolijke verbazing naar de verdraaiingen sommige mensen gaan door naar dezelfde functionaliteit die on-demand leveranciers leveren te krijgen als standaard.

Een wegwerpmaatschappij zin aan het eind van CRMBuyer de samenvatting van de dekking vatte voor mij het algemene gevoel over hoeveel van CRM plannen een bedreiging SAP’s zijn waarschijnlijk om te poseren voor de gevestigde spelers (mijn cursivering). Zoals ik hierboven al zei, ik zou graag deze verwachtingen verkeerd worden bewezen, maar ik ben niet in het bezit van veel hoop

Leveranciers zoals Siebel OnDemand, Salesforce.com en Salesnet naar verwachting de meest getroffen te zijn, ervan uitgaande dat ze zijn te allen.

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf