derde kwartaal van Cisco’s: Beter dan verwacht; Sales neer; Economisch herstel ‘uiteindelijk’

Cisco Systems zei vandaag dat het verdiend een een derde kwartaal winst van $ 1,3 miljard of 23 dollarcent per aandeel, een daling van 21 procent ten opzichte van een jaar geleden, op een omzet van $ 8200000000, die 16,6 procent in het kwartaal een jaar geleden daalde van $ 9800000000. Exclusief items, rapporteerde het bedrijf een nettowinst van 30 dollarcent per aandeel. (Verklaring)

Wall Street-analisten hadden verwacht winst van 25 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 8060000000.

Voorzitter en CEO John Chambers zei dat het bedrijf afgegeven “solide” resultaten, rekening houdend met de economische impact en de veranderingen op de markt. In een verklaring, zei hij

Deze resultaten tonen ons vermogen om operational excellence over uiteenlopende economische cycli besturen en beheren van de winstgevendheid. We zullen deze overgangsperiode de markt te gebruiken om af te stemmen en te optimaliseren middelen, maken strategische investeringen, te verplaatsen naar de markt adjacencies en verbetering van relaties met onze klanten. Als we het kwartaal af te sluiten met een overtuigende financiƫle positie en een innovatie motor vanuit zowel producten en zakelijke model perspectief, we geloven dat we goed gepositioneerd voor de uiteindelijke economische herstel.

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

In een gesprek met analisten, zei Chambers leidraad voor het vierde kwartaal een daling van 17-20 procent ten opzichte van het kwartaal een jaar geleden.

Hij merkte op dat klanten zeggen dat de markt begint te stabiliseren. Maar klanten zijn ook de waarschuwing dat de inkomsten nog steeds naar beneden jaar-op-jaar. En het blijft onduidelijk hoe lang de stabilisatie van de markt zal duren, in de veronderstelling dat het bereikte bodem.

Chambers benadrukte veranderingen in de bedrijfsstrategie – de kosten te verlagen, herverdeling van middelen en verhuizen naar nieuwe markten – in de economische neergang zou het bedrijf ten goede komen als de economie zich herstelt. In het bijzonder, benadrukte hij de groei in de telepresence bedrijf, dat 70 procent jaar-op-jaar en 138 procent groeide in omzet.

Hij zei dat het bedrijf zag 45 nieuwe telepresence klanten in het kwartaal, waardoor het totale klantenbestand op meer dan 300. Hij zei dat veel klanten praten over het stimuleren van hun telepresence investering met “honderden” van de systemen. Klanten, zei hij, zijn het niet alleen over telepresence als een manier om kosten te besparen, maar als een verandering in hun business modellen.

In termen van wat het bedrijf doet in termen van innovatie, herschikking van middelen en investeringen in nieuwe markten, Chambers zei dat de “playbook en game plan” voor het bedrijf de nieuwe strategie “is gewoon erg goed werkt.

Aandelen van Cisco gleed lichtjes in de reguliere handel, sloot op $ 19,61. De aandelen waren op de opleving in after-hours trading, het verkrijgen van meer dan 3 procent.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport