Dell gaat private: 10 grote onbekenden

Dell heeft een eigen hoffelijkheid van een leveraged buy-out gegaan via CEO Michael Dell en Silver Lake Partners en is nu vrij om zichzelf opnieuw uit te vinden zonder Wall Street kreunen van de onderneming. Maar laten we echt hier: Dell als een particuliere onderneming is niet een slam dunk.

Onder de voorwaarden van de deal, Dell aandeelhouders krijgen $ 13,65 per aandeel in contanten voor elk aandeel. De totale transactie is $ 24400000000. Michael Dell is eigenaar van 14 procent van de aandelen en Dell zal vasthouden als CEO.

CEO Dell zei

Ik denk dat deze transactie zal een spannend nieuw hoofdstuk voor Dell, onze klanten en teamleden te openen. We kunnen directe waarde leveren aan aandeelhouders, terwijl we de uitvoering van onze strategie op lange termijn voort te zetten en zich richten op het leveren van best-in-class oplossingen voor onze klanten als een particuliere onderneming. Dell heeft solide vooruitgang het uitvoeren van deze strategie in de afgelopen vier jaar gedaan, maar we erkennen dat het nog zal nemen meer tijd, investeringen en geduld, en ik geloof dat onze inspanningen zullen beter worden ondersteund door samen te werken met Silver Lake in onze gedeelde visie.

FUD van rivalen, zoals HP, op servers en pc’s;. Account management veranderingen,. Verschuivingen in messaging;. Een meer agressieve verschuiving naar pitching software en diensten;. Strategische wijzigingen in de pc-verkopen aanpak.

Het goede nieuws voor Dell is dat het niet zal zijn op de driemaandelijkse loopband. Het slechte nieuws voor Dell is dat private equity en leveraged buyouts een nieuw balspel kan zijn.

Dell gaat prive voor $ 24000000000; Zal Microsoft $ 2000000000 rol in de buyout van Dell uit te spelen als zijn Nokia partnership?

Wat een IT-koper kan zien als Dell gaat private

Hier zijn de grote onbekenden over nieuw hoofdstuk van Dell

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren