Consumenten echt vragen om Smart TV’s?

LAS VEGAS – Het is pas 11:30 hier op de Consumer Electronics Show, maar ik ben al opklaren.

CES; Brandstofcellen gekomen van de leeftijd op de CES 2016; CXO; zakelijke, uitdaging tech leiders: Het vinden van innovatie die zaken; CES; Ed Bott’s Weekly Wrap: CES 2016, Cortana op Cyanogen, meer Windows 10 privacy kerfuffle, Amazon; CES 2016: Amazon Echo’s Alexa speelt een hoofdrol (en ze is zelfs daar niet)

Ik heb gehoord van Toshiba en Samsung, Sharp en Panasonic. LG ook. Sony heeft nog niet laten de kat uit de spreekwoordelijke zak – de aankondiging is niet gepland tot vanavond – maar dat bedrijf is nog nooit iemand geweest die schokken op de grootste beurs in de Verenigde Staten

Dit is het jaar van de Smart TV. En net als de beste religieuze missionarissen, de directeuren van de grootste bedrijven van de technologie erop aandringen dat de manier waarop zij de wereld zien is de enige uitzicht de moeite waard: de consument wil slim, aangesloten televisies, goshdarnit, en wij zullen het aan hen te geven.

De mensen willen om te zetten!

Wij zullen hen te redden!

Grappig ding over dat, hoewel – ik heb niet gehoord te veel mensen te vragen voor deze functies. Gewone mensen die ik heb gesproken hebben geen idee over de technologie, noch zorg. En als we schrijven over hen hier op de website, voor onze lezers toegelaten technologie liefhebbers, velen van jullie reageren op het tegenovergestelde: je heftig ontkennen van de diensten. “Geef ons je hoogste van de definities en de grootste maten,” zeg je in het commentaarveld van bijna elk artikel op deze website, “maar neem je poten van onze breedband-internetverbindingen.

Ik moet hier duidelijk zijn: het is niet zo aangesloten televisie-technologie is verschrikkelijk. In feite, het is bijna zeker de toekomst, en een beter een op dat. Een “domme” – dat wil zeggen, geen Internet-verbinding – elektronisch apparaat heeft een beangstigend korte houdbaarheid in de moderne tijd. De verschillende diensten die u kunt duwen in de pijpleiding zijn te waardevol om de connectiviteit hebben. (En zo zijn de potentiële inkomsten.) En als ze passen in een duidelijke behoefte – kaarten op smartphones, bijvoorbeeld – we meestal willen het punt van verslaving.

Maar dat is niet de manier waarop tech execs zijn hier spreken op de CES. De mensen eisen Smart TV’s, zeggen ze. We zijn ze alleen te geven wat ze willen. (Incidentially, zeiden ze hetzelfde van 3D-tv tech vorig jaar, automakers hebben hetzelfde over telematica zei Welke zijn beide gegaan over zo soepel.!)

Ik bedoel niet kritisch te zijn, ik denk dat de aangesloten televisie is geweldig. Ik ben dol op het streamen van films op de buis. Maar zoals 3D, de boodschap van bovenaf wordt steeds al verward, zo vroeg in de kinderschoenen. “Hoe zal dit tv-kijken beter?” is de vraag die de meeste consumenten hebben in hun gedachten.

“Omdat 3D,” zeiden ze vorig jaar.

“Omdat apps,” ze zeggen dit jaar.

Ik heb mijn TV nodig apps weten. Alles wat ik wilde was een afstandsbediening die niet vereisen een Ph.D te bedienen. (Nog steeds aan het wachten.)

LG’s presentatie, vanochtend hield, liet een bijzondere indruk op me. “We willen het leven van een consument om volledig stress-vrij te zijn”, zei chief executive Skott Ahn van het podium. Dat is grappig, op een bepaalde manier.

Televisie kijken wordt gebruikt om een ​​proces van twee stappen zijn: zet hem op, een zender te vinden.

proces van vandaag: zet de TV met één afstandsbediening, zet de doos kabel met een andere, veranderen de input (wat ik streaming Netflix uit mijn Xbox gisteravond?), opent het kanaal gids, kies het kanaal, selecteert HD. (En dat is zonder dat de apps.)

Ik zal toegeven: het is een beetje oneerlijk om tv’s van de jaren 1950 te vergelijken met de 2010s. Complexiteit rassen compexity. Maar ik heb nog nooit zo actief zo ​​passief te zijn.

Ik denk dat de meeste consumenten zien “slimme” televisies en denken, “Ik kijk TV stom voor een tijdje te zijn. Waarom kan je dat niet met rust laten? ‘ Zij zien elektronica bedrijven proberen om de passieve ervaring van het kijken naar de televisie in de actieve ervaring van het gebruik van een computer te zetten, het draaien van de televisie in de moderne monitor, waarmee het natuurlijk is van een hardware-oogpunt. En die video’s van chicletized, app-zware menu’s zijn niet te helpen.

“TV’s worden steeds slimmer, maar de manier waarop we de interactie met hen is niet,” LG’s Ahn zei vanmorgen. Ik kon het niet met hem eens meer.

Foto: Toshiba 84-inch 84L9300, een van de drie 4K-tv’s van het bedrijf kondigde op de CES deze week. (Toshiba)

Brandstofcellen gekomen van de leeftijd op de CES 2016

Zakelijke, uitdaging tech leiders: Het vinden van innovatie die zaken

Ed Bott’s Weekly Wrap: CES 2016, Cortana op Cyanogen, meer Windows 10 privacy kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo’s Alexa speelt een hoofdrol (en ze is zelfs daar niet)