Cisco om spraak, video virtualisatie stimuleren

Huidige virtualisatietechnologie ontbeert ondersteuning voor video en spraak, zei een Cisco executive die zei dat zijn bedrijf heeft een virtualisatie-architectuur die dit probleem kan oplossen gelanceerd.

In een telepresence sessie dinsdag van Bangalore kantoor van Cisco’s, Dinesh Malkani, managing director van de samenwerking in Azië-Pacific, zei de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) is een industriestandaard voor een lange tijd. Echter, VDI is “beperkt” om de virtualisatie van gegevens en toepassingen en is niet erg effectief voor samenwerkingstoepassingen zoals spraak of video, zei hij.

Cisco hoopt deze kloof met de virtualisatie ervaring infrastructuur (VXI) vullen. Malkani verklaarde dat VXI op de top van VDI zal zitten en in staat zijn om een ​​rijke media-ervaring voor videoconferencing en spraakcommunicatie via een volledig gevirtualiseerde omgeving.

Het bedrijf werkt samen met virtualisatie leveranciers Citrix en VMware, zei Malkani.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Met virtualisatie, zullen bedrijven een betere return on investment (ROI), want er is geen noodzaak om “zware desktops” te kopen voor de gebruikers, zei hij. Gebruikers zullen ook in staat zijn om toegang te krijgen tot de gegevens in het datacenter op elk apparaat, op elk moment, voegde hij eraan toe.

Veranderende gezicht van de samenwerking; Volgens Malkani, collaboration tools in de onderneming zijn afgestapt van tekst gebaseerde communicatie, zoals e-mail en instant messaging, naar andere instrumenten, zoals videoconferencing, social media, blogs, en voicemailberichten.

“Gebruikers kiezen voor de manier waarop ze willen samenwerken … Je kunt niet dicteren aan een gebruiker de manier waarop hij nodig heeft om samen te werken. Elke CIO heeft om erachter te komen hoe samen te stellen [verschillende collaboration tools],” zei hij.

Malkani gelooft video zal stem toe te eigenen als de samenwerking kanaal van keuze. In navolging van Cisco CEO John Chambers ‘uitspraak dat “video is de nieuwe stem”, zei Malkani gebruikers video over voice kiezen om samen te werken zodra het maken van een video-oproep wordt zo simpel als dat voor een gesprek.

In afwachting van video steeds alomtegenwoordig, toekomstige producten door Cisco verscheept zal hebben allemaal videofunctionaliteit, voegde hij eraan toe. Hiermee is het mogelijk voor gebruikers om videoconferentie samenwerking hebben op elk apparaat, op elke locatie en op elk moment, zei.

Company aan te boren op de ervaring; Malkani afgebogen vragen over de vraag of het bedrijf beschouwt Microsoft Lync –Redmond’s rebranded unified communications suite– als een concurrent. In plaats daarvan, wees hij erop Cisco’s ‘tientallen jaren’ ervaring in spraakcommunicatie en Voice over Internet Protocol (VoIP), evenals het vermogen van de producten om te draaien op verschillende besturingssystemen.

Hij voegde toe dat netwerken een belangrijke rol spelen bij het bevorderen van het gebruik van collaboration tools, zoals de gebruikers is het onwaarschijnlijk dat de tools te gebruiken als ze een slechte ervaring.

Malkani benadrukte ook dat de samenwerking zich beweegt in de richting van video en niet alleen op tekst gebaseerde communicatie. Met breedband zijn alomtegenwoordig en 4G-netwerken om de hoek, zal videoconferentie ook verhuizen naar mobiele apparaten, voegde hij eraan toe.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen