Canonical’s cloud-in-a-box: Onder de motorkap

Ik ben een gelukkig man. Ik ben een van de eerste mensen die daadwerkelijk in mijn handen krijg, Canonical’s Ubuntu-Linux aangedreven Orange Box.

Bij een oogopslag grafiek helpt bij de doelstelling van de juiste cloud storage oplossing; Zes business-class cloud storage services:? Welke is geschikt voor u, Microsoft enterprise primer op Windows Azure netwerken, SaaS en de cloud: Een primer voor IT-professionals

The Orange Box (PDF verwijzing) is een wolk-in-a-box – een complete mobiele cluster. Het is ontworpen voor OpenStack cloud testen, cloud prototyping en proof of concept. Elke Orange Box wordt geleverd met vooraf geladen met; Ubuntu 14.04 LTS, Metal as a Service (MAAS), en Juju – Canonical’s DevOps programma.

Binnen in de Orange Box, dan heb je 10 Intel micro-servers, aka Next Unit of Computing (NUC) te vinden. Elk wordt aangedreven door Ivy Bridge CPU’s i5-3427U. Elke mini-server beschikt over vier cores, Intel HD Graphics 4000, 16GBs DDR3 RAM, een 128GB SSD rootdisk, en een Gigabit Ethernet-poort. De eerste micro-server bevat ook een Centrino Geavanceerd-N 6235 Wi-Fi-adapter, en 2TB Western Digital harde schijf. Deze zijn allemaal met elkaar verbonden in een cluster met een D-Link Gigabit switch.

Canonical’s cloud-in-a-box: The Ubuntu Orange Box; Canonical biedt ‘Chuck Norris Grade’ OpenStack private cloud service; Ubuntu jaagt enterprise cloud met Server 14.04 vrijlating; Hands on met Ubuntu 14.04: De beste Ubuntu desktop ooit; top operating OpenStack’s systeem: Ubuntu Linux

Infrastructure as a Service providers maken een zeer overtuigend argument voor bedrijven om te stoppen met het runnen van hun eigen datacenters en koopt gewoon server capaciteit on-demand en de schaal op en neer als dat nodig is. Dit is onze diepe duik op IaaS strategie en ‘best practices’

Zet het allemaal samen en je krijgt een 40-core, 160 GB RAM, 1,2 TB SSD cluster in een 37,4 pond doos. Met zijn vlucht geval weegt 70 pond. Kortom, terwijl je het niet kan sjouwen op een vliegtuig, het is gewoon licht genoeg om te reizen met u als ingecheckte bagage.

Voor de macht, de Orange Box maakt gebruik van een eengemaakte interne 320W voeding. Dit, op zijn beurt, heeft slechts één gewone 110-volt stopcontact. Ja, dat klopt: een tien-node cluster die kan draaien in uw woonkamer.

Tegen een prijs van £ 7.575, of ongeveer $ 12.700, je bent het niet waarschijnlijk dat een in uw kantoor aan huis te hebben. Noch zal Canonical verkopen u één. Zoals Dustin Kirkland, Canonical’s Ubuntu Cloud Solutions Product Manager, maakte glashelder: Canonical heeft geen zin om in de hardware business. Terwijl Canonical hielp ontworpen het vak, is de Orange Box gebouwd door het Britse bedrijf Tranquil PC. Zij, aan de andere kant, zullen meer dan blij om u te verkopen een Orange Box zijn.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Dat gezegd hebbende, je moet weten dat je niet zomaar kan line-up een dozijn van hen in een datacenter en naar de stad gaan. Hoewel dit een snelle machine, het is niet datacenter snel. Bijvoorbeeld, 1Gbps Ethernet is prima, maar voor serieuze werk dat u wilt 10GB. Hetzelfde geldt voor de i5 processors – nice, maar ze zijn niet; Xeon E7 V2S. Evenmin is DDR3 geheugen van de gelijke van-error correcting code (EEG) RAM.

Met dat in het achterhoofd, kan ik nog steeds bedrijven kopen Oranje Dozen voor filialen. Sterker nog, ik heb al gehoord van bedrijven die willen precies dat te doen en willen weten wat ik dacht aan het idee. Mijn antwoord: Ja, kon je ze gebruiken voor een kleine OpenStack wolk of, laten we zeggen, een Hadoop big data of MediaWiki implementatie.

Wat Canonical echt wil je doen met een Orange Box, is echter te gebruiken om te zien hoe goed Ubuntu, Maas en Juju kan zijn voor de implementatie van een, OpenStack cloud en data-center toepassingen. Inderdaad, ze hebben een volledige programma Jumpstart, ontworpen voor slechts dit doel.

Met Jumpstart, Kirkland zei: “Canonical ingenieurs zullen een Orange Box te leveren aan uw kantoor, geef je twee dagen training, en laat het in uw handen voor twee weken.” Vervolgens kunt u experimenteren om de inhoud van uw hart in uw eigen tempo en met uw eigen workloads. ingenieurs Canonical zal u opnieuw bezoeken om te bekijken wat je hebt geleerd en bespreken het inzetten van de Ubuntu-software stack in uw eigen datacenter.

Hoe gemakkelijk is het? Het kostte me 10 minuten om het opzetten van een OpenStack cloud. Laat me dat herhalen, 10 minuten naar het opzetten van een volledige OpenStack wolk over 10 servers.

Op basis van wat ik zag in mijn paar uur knutselen met Ubuntu, Maas en Juju, je gaat te willen zeggen: “Ja, ik wil deze software stack in mijn data-center en ik wil het nu.”

Ten eerste, terwijl er niets deftigs aan de Maas. Het is een eenvoudig te gebruiken server setup en configuratie tool. Het is leuk, maar elk systeem beheerder met een paar jaar onder zijn of haar gordel vergelijkbaar gereedschap. Wat Maas heeft wel te gaan is dat het het makkelijkst te gebruiken programma van zijn soort die ik heb gebruikt tot nu toe-en ik heb veel van hen gebruikt door de jaren heen.

De echte magie voor server- en cloud-beheerders is in Juju. Dit programma laat u zich te ontdoen van de drukke werkzaamheden van het opzetten en beheren van standaard server-programma’s en hun relaties op de wolk te krijgen. Hiermee kunt u eenvoudig automatiseren van al het werk dat u moet doorlopen bij het opzetten van programma’s en hun relaties op een service level, in plaats van op de server niveau.

Je hoeft niet om deze services te bouwen jezelf met Juju. Juju maakt gebruik van “charmes.” “Dit zijn”, aldus Jorge Castro, een Canonical ontwikkelaar, “Shareable, herbruikbaar, en herhaalbare uitingen van DevOps best practices. U kunt ze gebruiken ongemodificeerde, of gemakkelijk te wijzigen en sluit ze aan uw behoeften te passen. De implementatie van een charme is vergelijkbaar met het installeren van een pakket op Ubuntu. Vraag naar het en het is er, verwijder het en het is gegaan “Castro beschreven Charms als zijnde als legoblokjes, en hij heeft gelijk Het is echt zo makkelijk…

Om charmes te gebruiken in Juju, de gemakkelijke manier om te beginnen is om te spelen met hen op de Juju charmes website. Deze site geeft u een zandbak, zodat je kunt spelen met Charms. U kunt ook het opzetten van Juju charmes te werken aan je eigen servers of een Amazon Web Services, OpenStack, of Azure cloud.

Charm’s killer feature is dat, terwijl je ze kunt opzetten, implementeren en gebruik ze met een command line interface, de belangrijkste Juju interface kunt u het opzetten van volledige wolken en diensten vanuit een grafische user interface die eruit ziet en gedraagt ​​zich als een white board. Er kan een gemakkelijkere manier om het opzetten van serieuze programma’s zijn, maar ik heb het nog nooit gezien.

Hoe gemakkelijk is het? In mijn spel met de Orange Box het kostte me 10 minuten om het opzetten van een OpenStack cloud. Laat me dat herhalen, 10 minuten naar het opzetten van een volledige OpenStack wolk over 10 servers. Dat was niet alleen eenvoudig te installeren onderdelen OpenStack’s, dat was het opzetten van de machines met Ubuntu met de Maas, het installeren van het besturingssysteem, de inzet van de applicaties, en het krijgen van hun onderlinge up and running. Een OpenStack expert misschien een halve dag om dit te doen. De meeste mensen zouden duren ongeveer een week.

Ik nam toen het hele systeem naar beneden. Waarom niet? Als ik terug wilde mijn OpenStack cloud, kon ik heb een back-up, terwijl ik nam een ​​koffiepauze. Als ik wijzigingen aanbrengen in mijn OpenStack had gemaakt, kan ik alleen maar redden het een YAML bestand, roepen het met een charme, en, ta-da, heb ik mijn geconfigureerd OpenStack cloud weer terug.

Vervolgens heb ik een Hadoop big data cluster over drie servers in vijf minuten. Probeer dat maar eens in minder dan vier uur op een andere manier en laat me weten hoe het gaat voor u. Vervolgens heb ik liep een TeraSort, dat is een Big Data kaart / verkleinen programma dat vaak wordt gebruikt om benchmarking Hadoop. Met drie nodes op mijn Orange Box, TeraSort duurde twee minuten en 50 seconden om te gaan door middel van een 10GB testbestand.

The Orange Box is echt een wolk-in-a-box. Maar terwijl de hardware is netjes, het is de Juju DevOps software binnen dat maakt het speciaal.

Dat was leuk, maar het zou beter zijn. Dus nogmaals dank aan Juju, reset ik mijn Hadoop cluster tot zeven servers te gebruiken in minder tijd dan het nam me mee naar deze paragraaf te schrijven. Gewoon proberen schaalvergroting uw servers die snel. Mijn pas bevoegd Hadoop cluster nam nu slechts een minuut en een tweede in kaart / de 10GB testbestand te verminderen.

Krijgt het idee? Ubuntu, Maas en Juju maakt het implementeren en beheren van cloud en data-center toepassingen veel gemakkelijker dan een andere set van tools.

Laten we wel zeggen dat je het niet leuk Ubuntu. Geen probleem. Naast de mogelijkheid om Juju te gebruiken met de Maas. Amazon Web Services, OpenStack, of Azure wolken; Juju wordt ook geport naar Windows 2012, Azure en CentOS.

Ik weet niet gemakkelijk imponeren. Ik heb gezien veel te veel technologieën goed klinken, maar dan niet leveren van de goederen. The Orange Box is een geweldige manier om Canonical’s infrastructuurdiensten cloud proeven, maar het echte spul is in die software programma’s. Ik kan gemakkelijk zien Juju steeds de weg naar cloud-diensten te implementeren op alle platforms. Het is zo goed en het is die flexibel.

 verhalen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Zie gallery

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen