Bewuste ontkoppeling in de onderneming: Tijd voor de volgende fase van de diensten

De wolk revolutie is voorbij. Dat wil zeggen, cloud wordt nu grondig ingebed in enterprise-systemen en processen, tot het punt dat het gewoon “computing.” Services nu verspreiden over organisaties, waarbij zowel business en IT-eisen. Dat roept de vraag op: Waar gaan we heen?

Dat is het woord van Bill McNee van Saugatuck Technology, die uit de punten in een recent onderzoek vast dat de cloud experimenten tijdperk is voorbij en nu is het tijd om te beginnen met het verkennen van de volgende fase in de ontwikkeling van enterprise service. Dit bestaat uit een “steeds complexere combinatie (s) van de cloud, mobiliteit, sociale IT, analytics, en een groeiend scala van apparaten (met een steeds breder scala aan sensoren, met inbegrip van mobiele apparaten).”

Gebieden van de concentratie en exploratie in veel bedrijven zijn onder andere digitale business (een zeer brede categorie), de API economie (service-oriented architecture, 2014 stijl), en het internet van alles (een ander zeer brede categorie).

API’s zijn de weg vrijmaakt voor de mobiliteit in de onderneming, McNee merkt. “Apis zelf drastisch te vereenvoudigen de creatie van mobiele applicaties, zoals ze abstracte informatie en functionaliteit van de onderliggende applicaties en business logica. Als de overvloed van mobiele apparaat vormfactoren ook uitgebreid, met een gestroomlijnde manier om applicaties om deze apparaten reed vele toepassingen te leveren richting van een API strategie. ”

Bij een oogopslag grafiek helpt bij de doelstelling van de juiste cloud storage oplossing; Zes business-class cloud storage services:? Welke is geschikt voor u, Microsoft enterprise primer op Windows Azure netwerken, SaaS en de cloud: Een primer voor IT-professionals

De API economie is goed begrepen, zoals we hebben gewerkt om SOA praktijken op zijn plaats nu gezet voor meer dan een decennium. Echter, wat McNee noemt het internet van alles is een grote, weinig begrepen grens. “Alles is een bron van gegevens, en alles is aangesloten of aan te sluiten,” merkt hij op. “Deze opkomende onderling verbonden business en IT werkelijkheid brengt ongekende uitdagingen, met name als gevolg van de bijna volledig onvoorspelbare omvang en complexiteit …. de gevolgen daarvan zijn waarschijnlijk buiten van eerdere ervaringen en de vereisten zullen zijn dan de meeste bestaande vaardigheden en middelen.

De IofE gepaard met de noodzaak om te kunnen integreren, te assimileren, en inzichten te trekken uit Big Data-die enorme hoeveelheden ongestructureerde bestanden nu overstromingen in de bedrijven. Sensoren, loggegevens, streaming analytics allemaal nodig hebben om een ​​deel van het shared service infrastructuur geworden. Verwacht te veel interactie te zien met data analist of data scientist types die u kan helpen beslissen wat nuggets van gegevens zijn belangrijk voor het bedrijf, en de resterende 99% die niet zo belangrijk.

De goed versleten zinsnede “losjes gekoppelde” zal nog nooit zo belangrijk zijn. Het zal tot enterprise architecten en de ontwikkeling van teams om systemen die kunnen vangen en houden deze informatie te ontwerpen. De architecturen moet flexibel genoeg dat gebruikers in staat om automatisch toe te voegen gegevensbronnen en analytische machine op een oogwenk zal zijn.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Big data: Waarom IT-afdelingen niet een rem op analytics moet zijn; Catalog ‘sprawl’ belemmert de toegang tot enterprise IT-diensten; IBM ‘as a service’ cloud stukjes op hun plaats vallen

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen