Begroting 2016: Multinationals in vizier zoals Australië strekt zich uit tot UK-stijl Google Tax

Australische penningmeester Scott Morrison heeft gezegd in zijn begroting toespraak op dinsdagavond dat in reactie op de oproepen van de Australische publiek, zou de Australische regering een Diverted Profits Tax (DPT) in te voeren op multinationale ondernemingen te vermijden belasting.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde

Onder de nieuwe regeling met ingang van 1 juli 2017, zal de DPT bedrijven die zijn gevonden voor de kust te zijn verschoven winst door het belasten van deze winst tegen een tarief van 40 procent te bestraffen. Samen met de DPT, Morrison kondigde de oprichting van een 1300-person Belastingdienst taskforce te hardhandig optreden tegen multinationals, het verhogen van bescherming voor belastingontwijking klokkenluiders en stoten sancties aan bedrijven die niet aan hun informatieverplichtingen met de ATO te voldoen.

“Deze maatregelen zullen een extra AU 3900000000 $ aan inkomsten te verhogen in de komende vier jaar, ons te helpen om de belastingdruk op hardwerkende Australiërs en kleine bedrijven te verminderen”, aldus Morrison.

Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Tech Industrie; British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

De voorgestelde DPT is het gebouw te gelden voor bedrijven met een wereldwijde omzet van meer dan AU $ 1000000000, die Australische omzet van meer dan AU $ 25.000.000 hebben.

Wie op zoek is naar de verkeerde dingen te doen zal worden gelaten met geen twijfel over bestaan ​​dat de opzettelijke belastingontwijking en -ontduiking niet zal worden getolereerd “, aldus Morrison in een verklaring.” Fiscaal cheats zal naar beneden worden gevolgd en zal de volle kracht van de wet staan.

Op hetzelfde moment, de overheid bracht een discussienota over de uitvoering van de DPT, en zouden inzendingen accepteren tot 17 juni.

Vorige maand, een verslag van een trio van de University of Technology Sydney wetenschappers opgeroepen voor de invoering van een Britse stijl Diverted Profits Tax.

Het rapport zei dat buitenlandse multinationals en grote private Australische bedrijven die betrokken zijn in de technologie in staat waren om weg te komen met het betalen van een effectief tarief van de vennootschapsbelasting van 7,6 procent.

Bekende belastingen avoiders en Double Irish Nederlandse Sandwich gebruikers, Apple en Google, werden uitgekozen in het rapport.

Apple is in staat om de intellectuele eigendomsrechten kosten in de kosten van haar producten te laden, zodat er zeer weinig winst, “aldus het rapport.” Het is moeilijk om een ​​realistische prijs te zetten op die rechten van intellectuele eigendom met het oog op een niet-gekunsteld vergewissen kostenbasis voor zijn producten als die informatie niet openbaar.

Volgens het rapport, Australische activiteiten Apple’s tonen een “zeer lage” bruto winstmarge van tussen 8-9 procent, terwijl de totale het bedrijf dichter bij een 40 procent brutomarge over haar activiteiten. Op dezelfde manier, de nettowinst van Apple marge voor belastingen in Australië is slechts 4-6 procent ten opzichte van 30 procent marge.

“De kostenstructuur ingebed in de prijs van de producten van Apple in Australië is net voldoende om de kosten van hun activiteiten hier te dekken,” aldus het rapport.

Voor Google, terwijl hij werd opgeroepen voor het zijn “ruimhartiger” dan Apple met de Australische belastingbetaler door het hebben van een marge van 13 procent, was het slechts op een omzet geboekt in Australië. Het bedrijf boeken zijn reclame-inkomsten uit Australië in Singapore.

Out van de wereldwijde omzet van Google in 2014 werd slechts 0,54 procent geboekt door Australië. De Australische economie genereert bijna 2 procent van het BBP van de wereld “, aldus het rapport.” Voor een bedrijf zo nauw geïntegreerd in alle aspecten van het bedrijfsleven, men zou verwachten dat er zou een betere correlatie tussen het aandeel van het BBP van Australië en ons aandeel van Google zijn inkomsten.

Na de invoering van een DPT in het Verenigd Koninkrijk, Google overeengekomen om de Britse regering te betalen £ 130 miljoen aan achterstallige belastingen.

Google zei in zijn laatste reeks van de Australische winst dat het zou beginnen met het boeken meer van de reclame-inkomsten in Australië voor de toekomst.

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld