Australische leiders achter elektronisch stemmen

Stembiljetten en potloden weg kon permanent worden opgeslagen met Malcolm Turnbull en Bill Shorten zowel wijst op een wijziging van elektronisch stemmen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde

De minister-president heeft lang gepleit voor elektronisch stemmen en de oppositie leider zal deze week te schrijven aan hem om tweeledige steun te bieden.

“We zijn een volwassen democratie, het moet niet nemen acht dagen om erachter te komen wie er heeft gewonnen en wie verloren,” zei Shorten terwijl toe te geven de verkiezingen op zondag, een week na de polls gesloten.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Ik neem niets weg van de professionaliteit van de Australische kiescommissie, maar het is de 21ste eeuw.

Na elke federale verkiezing van een cross-party parlementaire commissie onderzoekt mogelijke veranderingen in de kieswetten.

In november 2014 de toenmalige voorzitter van die commissie Tony Smith meldde dat na bestudering van elektronisch stemmen in detail had hij zijn gedachten veranderd om zich daartegen te verzetten.

“Australië is niet in de positie om eventuele grootschalige systeem van elektronisch stemmen in de nabije toekomst in te voeren, zonder afbreuk te doen aan onze catastrofaal electorale integriteit,” de liberale MP, die nu Speaker, zei op het moment.

Het tellen van de stemmen van 2 juli is het nemen van de gebruikelijke hoeveelheid tijd, in overeenstemming met de wettelijke vereisten, maar er zijn veel close races waardoor het resultaat minder eenduidig ​​dan de meeste verkiezingen.

De minister-president wees op de New South Wales iVote systeem als een voorbeeld van hoe de uitvoering van elektronisch stemmen.

Ja, dit is iets wat we moeten kijken, ik ben absoluut “zei Turnbull.” – Dat is al een passie van mij, of een belang van mij voor een lange tijd.

Vorig jaar, ongeveer 19.000 mensen stemden via de NSW-systeem voordat er een fout werd opgemerkt dat de groep stemkastjes voor de Openlucht Recreatie Partij en de Animal Liberation Party had verwijderd.

Er was geen schuld op de computer systemen per se, het was een menselijke fout in data entry, “New South Wales Electoral Commission (NSWEC) CIO Ian Brightwell vertelde de website op het moment.” Helaas, op het moment van de live gaan, we had geen kans om het stembiljet te bekijken.

Een maand voor een paar security onderzoekers vonden de analytics dienst die wordt gebruikt door iVote links kiezers kwetsbaar voor het hebben van hun stembiljetten veranderd, evenals het hebben van de iVote website open voor FREAK aanval.

Echter, de NSWEC zei dat de vorderingen van de onderzoekers werden overschat.

Brightwell vraagtekens bij de motivatie van de onderzoekers voor het vrijgeven van hun bevindingen slechts een week voorafgaand aan de staat verkiezing.

Het iVote systeem werd oorspronkelijk voorsprong op de 2011 staatsverkiezing geïmplementeerd voor slechtzienden kiezers en die wonen in landelijke gebieden die moeite hebben met het bereiken van stembureaus hebben. Het gebruik werd later uitgebreid met pre-polling dekken.

AAP

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters