Aussie CSP iCognition wil haar SaaS business te laten groeien

Canberra-gebaseerde cloud service provider (CSP), iCognition, opgericht in 2003, heeft een sterke informatiemanagement klantenbestand, met name in de federale staat en overheidssectoren.

Up and coming Aussie cloud battlers

Aussie CSP iCognition wil haar SaaS business te laten groeien; CloudCentral posities voor de groei en de ASX debuut; Fluccs – geregistreerde naam Flying Haggis – ogen nationale expansie

We leven in de wereld van informatie management en het bestuur “, zegt iCognition CEO Joe Mammoliti.” We zijn onderweg naar de leeftijd van compliance, niet alleen bij de overheid, maar ook in commerciĆ«le ondernemingen.

Naast haar eigen collaborative-interface, bekend als Diem, iCognition biedt het ontwerp en de implementatie oplossing voor HP’s record management oplossing, TRIM en Microsoft Sharepoint. Het bedrijf biedt ook adviesdiensten met een “high-level strategieĆ«n en scope” voor het bijhouden van gegevens op een corporate niveau.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Deze aanpak heeft een klantenbestand dat telt momenteel ongeveer vijftig aangetrokken. Klanten zijn onder meer een aantal belangrijke federale overheidsdiensten, zoals het Ministerie van Defensie, het ministerie van Infrastructuur en Vervoer en het ministerie van Landbouw, Visserij en Bosbouw.

iCognition IT-industrie partners zijn onder andere Microsoft, HP, Oracle, en Macquarie Telecom. Het bedrijf is 23 full-time medewerkers vorig jaar kwamen ongeveer A $ 6m in omzet.

R & D is een grote focus, met name voor branche apps. Mammoliti is vastbesloten om het bedrijf te laten groeien en ziet gouvernementele opname van cloud als een kans. In lijn met die push, heeft iCognition een cloud-gebaseerde Electronic Document Records Management System (EDRMS) ontwikkeld.

Principal, regisseur en cloud afficionado bij iCognition, Nigel Carruthers-Taylor, zegt de toetreding tot de regering DCaaS MUL was onderdeel van een “marketing-aanpak” in reactie op nieuwe trends in de regering inkoopproces.

iCognition heeft nu drie cloud klanten, van wie er twee aan boord kwam na de publicatie van de MUL, hoewel er geen klanten hen nog niet hebben benaderd door de lijst.

“Meer en meer mensen zullen willen een cloud service oplossing … vooral kleinere agentschappen,” zegt Carruthers-Taylor. Hij benadrukt dat klanten nu willen providers met servers die zich binnen hun eigen staat of territorium en iCognition al partners die kunnen maken dat gebeuren.

Terwijl iCognition’s cloud klantenbestand is klein, zij van mening is haar tien jaar ter waarde van ervaring en kennis op informatiebeheer, plus een rooster van een aantal grote overheidsklanten, zet het op een veilige houvast voor de toekomst om SaaS zaken te winnen van overheidsinstanties.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen