Apple’s Mac pieken op back-to-school, opkomende markten

Apple’s Mac-platform had een sterke back-to-school seizoen en landde omzet in de opkomende markten op weg naar een record kwartaal.

Tijdens het vierde kwartaal van Apple’s resultaten werden gedomineerd door de verkoop van de iPhone zoals gewoonlijk, Mac eenheden en omzetgroei stond.

Door eenheden, Mac zag een vierde kwartaal stijging van 21 procent ten opzichte van een jaar geleden. De omzetgroei voor de Mac steeg met 18 procent ten opzichte van een jaar geleden. De sequentiële groei was net zo indrukwekkend.

Gezien het feit dat de pc-verkoop zo-zo op zijn best zijn geweest, Mac groei van Apple stond. De redenen voor de groei waren nog opvallender.

CFO Luca Maestri vatte het kwartaal voor de Mac

We zagen de grote vraag in de back-to-school seizoen voor zowel desktops als laptops met een bijzonder sterke groei van de MacBook Pro en MacBook Air. We bereikten dubbelcijferige Mac groei in de meeste markten over de hele wereld met bijzondere indrukwekkende prestaties in opkomende markten, waar Mac-omzet steeg met 46 procent. We eindigden het kwartaal met Mac kanaal inventaris iets onder onze 04:56 week doelbereik.

Tel het op en het marktaandeel voor de Mac is op het hoogste niveau sinds 1995.

De grotere vraag is of Apple kunnen houden van de Mac vaart erin. Het korte antwoord is dat Apple waarschijnlijk kan houden de goede tijden rollen. Opkomende markten, nu een kwart van Apple’s omzet, zijn nu van cruciaal belang dat back-to-school seizoen is voorbij. De feestdagen zal ook Macs zoemen, maar het is zeer waarschijnlijk gaat om een ​​iPhone en iPad gedomineerd paar maanden. Zodra Apple de MacBook Air en MacBook Pro-lijn werkt zal het een ander item om sap verkoop. Apple update van de iMac vorige week.

Eerder; Apple Q3 2014 hardware verkopen: iPhone sterk, en sterkste ooit Mac kwartaalomzet

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ proef build 14915 nu beschikbaar voor PC’s, telefoons

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, hardware, Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, Windows 10, Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ toets te bouwen 14.915 nu beschikbaar voor pC’s, telefoons