AON maakt applicatie performance bedrijf van het netwerk

Oorspronkelijk ontwikkeld en gebruikt door Cisco in het midden van de jaren 2000, toepassingsgerichte netwerk (AON) is op de technologische voorhoede voor het creëren van een naadloze pad voor applicatie-ontwikkeling en implementatie – met de hulp van het netwerk.

Wat AON doet, is het gemak van de taak van de integratie van applicaties in heterogene IT-infrastructuur. Het doet dit door het verminderen van het aantal applicaties en interfaces die ontwikkelaars en netwerkbeheerders moeten veranderen om applicatie-upgrades en veranderingen te bewerkstelligen in de software-beleid. Denk bijvoorbeeld, de huidige applicatie-ontwikkelomgeving. Het is sterk gericht op mobiele apps en ook op de overvloed aan verschillende gebruikers en klanten apparaten en besturingssystemen. Ervoor zorgen dat iedereen ‘out there’ krijgt een nieuwe versie van uw app die naadloos samenwerkt met hun apparaat is geen slam dunk. Vaak rechts-fitting een app op verschillende apparaten vereist vele herhalingen van dezelfde taak. De herhaling van een grotendeels handmatige functie nodigt kans op fouten.

Cisco besloot enkele jaren geleden iets aan het probleem te doen, en heeft een case study die de inspanning tot in detail beschrijft.

Een interne Cisco onderzoek bleek dat het verplaatsen van een kerngroep van traditionele applicatie functies op het netwerk van Cisco in staat zou stellen om meer dan 100.000 regels code met pensioen, minder onderhoud en vrij te maken van hardware en het geheugen op applicatieservers.

In een notendop, had het bedrijf meer dan 10.000 applicaties en een 900-persoon software ontwikkeling personeel. Het wilde tijd terug te brengen tot de markt voor de implementatie van toepassingen – en ook enkele van de arbeidsintensiteit die inherent zijn aan appdev taken.

De beslissing was om een ​​gemeenschappelijke set van applicatie-ontwikkeling taken te verplaatsen naar het netwerk zelf – zoals de fine-tuning van een aanvraag voor verschillende computing-omgevingen en talen die ze actief is.

“We wilden geselecteerde mogelijkheden te standaardiseren en ze onafhankelijk van de technologie of omgeving”, aldus Cisco’s Hicham Tout, IT-architect van platform services op het moment. Het project werd gedreven door een interne Cisco onderzoek waaruit bleek dat het verplaatsen van een kerngroep van traditionele applicatie functies op het netwerk van Cisco in staat zou stellen om meer dan 100.000 regels code met pensioen, minder onderhoud en vrij te maken van hardware en het geheugen op applicatieservers. Cisco meldde dat het verlaagde applicatie-ontwikkeling en debugging tijd 240-120 uur gedurende drie HR verhuren toepassingen.

Meer dan vijf jaar later, dit roept natuurlijk de vraag waarom AON – en de verschuiving van applicatie-ontwikkeling workloads op het netwerk in het algemeen – nemen de tijd voor bedrijven om vast te stellen.

Telco’s, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Networking; Hoe NFL football online dit najaar

Hier zijn een paar opvallende feiten

Bedrijven besteden steeds meer dan 50 procent van hun tijd aan de ontwikkeling toepassing onderhoud. Dit voorkomt dat ze het nastreven van nieuwe app ontwikkeling en methodologieën zo agressief als ze willen.

Terwijl bedrijven zijn de nadruk te leggen op de mobiele app ontwikkeling die zouden kunnen profiteren van AON, is er nog steeds veel verwarring over wat de beste mobiele app ontwikkelingsstrategie is. Een 2012 onderzoek van IDG Research blijkt dat 86 procent van de IT-beslissers zien mobiele apps als kritiek, maar twee derde ook zei dat het een grote uitdaging om deze apps te leveren op tijd en binnen budget.

Return on investment (ROI) wordt meteen verwacht. Een strak beschreven business case dat is gemakkelijk meetbaar is de beste ‘pilot’ voor AON – want het is moeilijk voor IT te meten en te gelde prestatieverbeteringen infrastructuur (zoals van AON binnen het netwerk), tenzij een strakke set van metrics en controles wordt gebruikt dat niet-IT-personen (zoals line-of-business managers) kunnen begrijpen en waarderen.

Er is meer IT-silo uitsplitsing werk te doen. Netwerk en applicaties mensen nog steeds niet naadloos samen te werken aan de prestaties van applicaties beheer zoals ze zouden moeten.

Netwerkbeheer moeten integreren met het beheer van IT-infrastructuur. Totdat alle beheerde IT-middelen – of ze nu het netwerk, storage, servers of andere – worden weergegeven in een enkele ruit op een systeem console voor een systeem programmeur of een app-ontwikkelaar, zal end-to-end applicatie zichtbaarheid ongrijpbaar zijn. Deze totale en naadloze zichtbaarheid is het doel dat elke tech leverancier werkt aan, maar we zijn er nog niet. Totdat we er te komen, zullen we waarschijnlijk nog steeds een gebrek aan waardering van de wijze waarop activa die zich in verschillende gebieden van de IT-infrastructuur andere activa kunnen te helpen.

Hoe lang deze problemen te nemen om aan de slag opgelost is iedereen een raadsel – maar het hoeft niet een toekomstperspectief waar het netwerk is voorbestemd om een ​​integrale rol in het applicatiebeheer spelen dan ooit tevoren veranderen. Dit is op zich maakt AON, en andere netwerk-georiënteerde technologieën met dezelfde doelen, boeiende IT richtingen.

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

? Hoe NFL voetbal te kijken online dit najaar