Adobe: Facebook domineert retail verwijzingen, maar Twitter is dichterbij

Een paar jaar geleden, retail-giganten (en misschien zelfs het grote publiek) dreven de spot met social media als frivool en irrelevant voor het bedrijfsleven.

Vandaag de dag, het is algemeen bekend dat de wil van Twitter en Facebook, en in toenemende mate groeiende netwerken zoals Pinterest, zijn krachten om rekening mee te houden in e-commerce.

Op basis van Adobe ‘s onlangs gepubliceerde Social Intelligence Report, is het deze drie netwerken in het bijzonder die op dit moment de toekomst van de digitale marktplaats vormgeven.

Adobe analisten geponeerd dat Facebook is nog steeds de koploper op dit gebied, domineert het aandeel van de sociale bezoeken aan retail sites waarnaar verwezen.

Echter, Facebook is duidelijk niet onfeilbaar zo vonden de onderzoekers bij de voorsprong is gedaald met 20 procent jaar-op-jaar, terwijl Twitter maar liefst 258 procent heeft opgedaan in hetzelfde tijdsbestek.

Facebook’s Cost-per-Click (CPC) is ook naar beneden met 37 procent, terwijl de Click-through-Rate (CTR) is boven 143 procent en return-on-investment is ook 53 procent.

Maar adverteerders mag niet worden hier af te zetten als Adobe omlijst dit als een kans, het beschrijven van Facebook als een “meer levensvatbare reclamemedium” dankzij een wedstrijd van lagere CPC met een hogere CTR.

Analyseer ROI op uw Facebook advertenties te zien of u kosteneffectiviteit kunnen verhogen met behulp van een kosten per duizend (CPM) structuur gecombineerd met consistente optimalisatie, in plaats van het gebruik van een grotere zichtbaarheid, maar duurder CPC-advertenties.

Is de ‘Maker Movement’ de volgende industriële revolutie;? Twitter inkten e-commerce deal met American Express, Amazon lussen in derde verkopers met vakantie promo’s; eBay uitbreiding van dezelfde dag levering kaart om 25 steden met Shutl kopen, in de toekomst, ‘slimme’ winkelschappen dat je impulsen voelen; Studie: ‘showrooming’ mainstream voorafgaand aan de feestdagen

Toch Adobe onderzoekers liet doorschemeren dat retailers en marketeers moeten Twitter en Pinterest meer serieus te nemen – goed advies met de drukke feestdagen snel nadert.

Adobe bleek dat Twitter en Pinterest zag de grootste sprongen in de omzet per bezoeker op een jaar-op-jaar basis. Twitter alleen zag een 300 procent uptick.

Tumblr kreeg ook een korte shout-out in het rapport met de hoogste sentiment ranglijst van alle sociale platforms.

Op deze nota, reizen en detailhandel had ook de hoogste sociale sentiment prijzen, terwijl de financiële diensten lijkt niet in contact met een heleboel gevoelens. Onderzoekers geadviseerd deze industrieën zwaaiend in de sociale media ruimte om kennis te nemen van wat reizen en gastvrijheid aan het doen zijn in het bijzonder rekening.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Over het geheel genomen Adobe weerspiegeld dat de retail-merken worden steeds beter in het verbinden met klanten via social media. Maatschappelijke betrokkenheid is tot 115 procent per jaar. Merkspecifieke postings zijn tot negen procent, met elk merk na een gemiddelde van 945 stemmen voor leuk, 88 aandelen, en 58 reacties.

Ter referentie, is Adobe’s Q3 Social Intelligence Report op basis van anonieme consument gegevens van retail, media en entertainment, reizen en websites.

Die gegevens omvatten 400 miljoen unieke bezoekers op sociale sites, 131.000.000.000 Facebook advertentievertoningen, 1040000000 Facebook posts, en 4,3 miljard Facebook opmerkingen, aandelen, en dergelijke.

Beelden via Adobe

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard