Blockchain: Over-hyped bandwagon of echt revolutionaire technologie?

Is blockchain technologie de tweede komst van het internet? Dat lijkt de enthousiaste boodschap van vele nieuwe startups die ik ontmoeten en ook van top business consultants, zoals Don Tapscott, die met zijn zoon Alex Tapscott, het onlangs verschenen boek geschreven zijn, “Blockchain Revolution: Hoe de technologie achter Bitcoin is aan het veranderen geld, het bedrijfsleven en de wereld. ”

Blockchain-gebaseerde Funderbeam’s doel? Vroeg stadium startup te investeren voor de massa, Zelfbenoemde Australische ‘bitcoin oprichter’ bouwt patent blockchain rijk; Microsoft bouwt voort op Azure Blockchain as a Service met Project Bletchley; Pair is bedoeld om blockchain kwalen met nieuw model, identiteit doorbraken genezen, 6 redenen om hou blockchain technologie

Blockchain is een wereldwijd gedistribueerde grootboek – een platform voor het betrouwbaar clearingtransacties zonder de noodzaak van een bank of een andere derde partij. Ik krijg het idee achter blockchain, dat iedereen bezit dezelfde grootboek en kan dus niet gemakkelijk worden gewijzigd, tenzij u de controle over het grootste deel van de IT-middelen kunnen krijgen.

Afrika is altijd open voor nieuwe manieren van het bankwezen, maar is Bitcoin een stap te ver voor het continent?

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Apple geeft iWork functies voor samenwerking, samenwerking, Microsoft om rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen; mobiliteit; Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Maar ik weet nog niet hoe dit elimineert “tussenpersonen” servicekosten immers de startups in deze sector zijn de nieuwe tussenpersonen en hebben plannen om geld te verdienen op hun diensten.

#NAAM?

#NAAM?

– Hoe kunnen kleine blockchains bieden dezelfde mate van vertrouwen als de enorme Bitcoin blockchain (die groter is dan alle Google-server farms gecombineerd)

#NAAM?

– Waar zijn de pijnpunten? Zeker, hebben we het probleem van clearingtransacties opgelost? Visa en Mastercard doen het de hele dag lang en ze erin slagen om de identiteit te verifiëren en veiligheid te waarborgen voor een vrij lage vergoeding rekening houdend met de 30% en meer dat Internet comping

Om enkele antwoorden te vinden, draaide ik naar een recente gebeurtenis op de NASDAQ Innovation Center in het centrum van San Francisco, dat gekenmerkt vader en zoon Don en Alex Tapscott, gevolgd door een paneldiscussie met John Wolpert, Global Blockchain producten Director bij IBM; Haskell Garfinkel, Partner en FinTech co-lead bij PricewaterhouseCoopers en Ryan Smith, mede-oprichter en CTO van Chain, een startup gebouw blockchain infrastructuur voor financiële instellingen.

Boven video, Alex Tapscott met zijn uitleg van blockchain.

Onder: De paneldiscussie

Foremski’s Take: Ik heb niet al mijn vragen beantwoord te krijgen, maar ik zag een glijbaan die verscheen voor een paar korte momenten aan het eind van de presentatie Don Tapscott’s, over alle dingen die kon stoppen blockchain. Sommige van mijn vragen werden voorgesteld als showstoppers op die dia.

Blockchain is zeker fascinerend om naar te kijken, die het zullen gebruiken en de vele nieuwe use cases voorgesteld.

De vraag is kan blockchain overwinnen van de vele technische en maatschappelijke uitdagingen waarvoor zij staat en naar voren als een revolutionaire technologie die is bijna net zo belangrijk voor de wereldeconomie als het internet zelf? Veel te vroeg om te bellen, maar dat is niet gedempt de cheerleaders.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Apple geeft iWork functies voor samenwerking

Microsoft rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze