BlackBerry-telefoons eindelijk Wi-Fi-hotspots

Research In Motion is begonnen met de uitrol van versie 7.1 van het BlackBerry-besturingssysteem, samen met een nieuwe versie van BlackBerry Messenger en andere core-apps voor het platform.

CES; Brandstofcellen gekomen van de leeftijd op de CES 2016; CXO; zakelijke, uitdaging tech leiders: Het vinden van innovatie die zaken; CES; Ed Bott’s Weekly Wrap: CES 2016, Cortana op Cyanogen, meer Windows 10 privacy kerfuffle, Amazon; CES 2016: Amazon Echo’s Alexa speelt een hoofdrol (en ze is zelfs daar niet)

De smartphone maker onthulde de update op de CES 2012 op maandag;. BlackBerry 7.1 stelt klanten in staat om hun BlackBerry-telefoons te zetten in, Wi-Fi-hotspots en maakt het toegenomen gebruik van near-field communicatie; (NFC) functionaliteit.

Het bereik van de software-updates aangekondigd, vandaag bouwen op de sterke punten van [BlackBerry 7] om verdere versterking van de, mobiele ervaring en het leven makkelijker maken, het beheren van de dagelijkse taken aan; de planning van grote avonturen, “zei RIM co-chief Mike Lazaridis in een; verklaring.

Volgens RIM, de update 7.1 laat mensen “draaien hun BlackBerry; smartphone in een mobiele hotspot die kan worden gedeeld met maximaal vijf, Wi-Fi-compatibele apparaten, zoals laptops en tablets”.

Rivaal platforms hebben soortgelijke functionaliteit gehad voor een tijdje. Android, heeft het had sinds de Froyo 2.2 release in mei 2010 heeft Apple introduceerde, maar in iOS 4.3 in maart 2011 en Microsoft bracht het naar Windows, Telefoon op de ‘Mango; 7.5-update die in september 2011 kwam.

Net als bij die andere platforms, zullen de exploitanten krijgen of om te kiezen, om deze draadloze tethering-functionaliteit mogelijk te maken. Sommigen kunnen niet, beslissen om dit te doen, omdat het voorkomt de noodzaak van een tweede SIM voor, tablet gebruik, terwijl anderen een extra vergoeding voor het toestaan ​​in rekening mag brengen; tethering.

BlackBerry 7.1 ondersteunt ook Wi-Fi, te bellen naar (UMA / GAN), maar het is weer aan de exploitant of, of niet in te schakelen. De technologie maakt het mogelijk om te bellen, mensen zonder betaalde airtime minuten.

RIM is het bouwen van NFC in zijn telefoons sinds, de Bold 9900 en Bold 9930 afgelopen mei. mensen iets om de technologie te gebruiken voor, het bedrijf heeft nu gegeven. Een nieuwe functie in; BlackBerry 7.1 genaamd Tag laat mensen inhoud en informatie door te delen; tikken hun NFC-enabled BlackBerry smartphones samen, veel op, op dezelfde manier als Android; ‘Ice Cream Sandwich’ 4.0 doet voor de gebruikers van dat platform.

De Tag-functie kan worden gebruikt om mensen uit te nodigen om contacten op te zijn; BlackBerry Messenger (BBM), die derhalve is bijgewerkt naar een nieuwe versie; 6.1. De update voor de instant-messaging dienst wordt geleverd met een paar consumentgerichte, verbeteringen, zoals de mogelijkheid om een ​​profiel beeld recht te zetten, die vanaf de camera-app.

Bovendien, RIM vrijgegeven nieuwe versies van zijn Traffic app, die nu, inclusief hands-free turn-by-turn gesproken begeleiding, en de Travel app, welke ondersteuning heeft toegevoegd voor de locatie-specifieke aanbiedingen voor hotels, auto huren en andere diensten .

Ook verfrist BlackBerry Maps op te nemen, de locatie-specifieke aanbiedingen, coupons en kortingen van de omgeving; vestigingen. De klant kan op de gepresenteerde deal te bellen, de verkoper of vinden van de beste route naar de winkel of restaurant.

onlangs uitgebrachte Curve de vennootschap; 9360 en Curve, 9380 smartphones hebben gekregen een boost van BlackBerry 7.1, zoals de update, ontsluit hun FM-radio functionaliteit.

Ondanks de reeks van nieuwe functies, versie 7.1 van het BlackBerry OS, is, zoals de nummering suggereert, een relatief kleine update. De volgende, grote versie zal BlackBerry 10, die is gepland om in de komen, in de tweede helft van dit jaar – een vertraagde; release die is een van de factoren raken van de winst van RIM, de laatste tijd.

Een ander probleem voor RIM is de vertraagde lancering van de PlayBook 2.0-tablet besturingssysteem. Dit was, oorspronkelijk gekoppeld voor een oktober 2011, maar uitgesteld tot, februari 2012, wat betekent dat RIM moest het doen op de CES met pronken de OS in de preview; vorm.

Brandstofcellen gekomen van de leeftijd op de CES 2016

Zakelijke, uitdaging tech leiders: Het vinden van innovatie die zaken

Ed Bott’s Weekly Wrap: CES 2016, Cortana op Cyanogen, meer Windows 10 privacy kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo’s Alexa speelt een hoofdrol (en ze is zelfs daar niet)