Apple bestraft $ 2.220.000 voor misleidende iPad 4G advertenties

Apple vertelde AustraliĆ«rs dat haar nieuwe iPad was “4G,” ook al is het niet werken op hun land 4G-netwerken.

De misstap kost het bedrijf AU $ 2.250.000, of ongeveer US $ 2.220.000, volgens een lokale rechtbank uitspraak.

Anthony Caruana heeft het verhaal van onze Sydney bureau

Feiten door de ACCC en Apple AustraliĆ« afgesproken suggereren dat Apple’s gedrag geschonden wetten van de consument op vier manieren – door te zeggen dat de nieuwe iPad met Wi-Fi en 4G op kon aansluiten op Telstra’s LTE-netwerk

Elk van deze gevallen van niet-naleving heeft een maximale potentieel boete van $ 1.100.000, wat betekent dat Apple oorspronkelijk werd geconfronteerd met een maximale boete van $ 4.400.000. Apple en de ACCC hebben afgerekend op een boete van $ 2.250.000.

U kunt het volledige verhaal hier lezen.

Veelzeggend is dat de rechter in het geval uitgedrukt ergernis dat hij het verschil tussen 3G en 4G-netwerken niet kon onderscheiden – waaruit blijkt dat marketing inspanningen binnen de telecom-industrie alleen maar in de war consumenten. In dit geval, het kost hen ook.

Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range

De webpagina en online winkel, haar eigen winkels, informatie en materialen die aan resellers, informatie en materialen die door Apple op reseller sites.

Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers

Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag live

Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store

Hardware; Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range, Apple, Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers, Apple, Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag leven, Apple, Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store